algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Xina s'afegeix a França, Alemanya i Rússia en l'oposició a la guerra

La proposta francoalemanya per incrementar el nombre d'inspectors a l'Iraq ha rebut el suport de Rússia i la Xina, nacions que disposen ambdues de dret de vet al Consell de Seguretat de l'ONU, igual com Estats Units i Gran Bretanya. Moscou es va plegar dilluns al text comú acordat per França i Alemanya, que proposa de continuar les inspeccions, i el president xinès Jiang Zemin va declarar ahir dimarts per telèfon a Chirac que el seu país dóna suport a aquesta iniciativa.

De fonts pròximes al Govern alemany, es va informar que 11 dels 15 membres del Consell de Seguretat de l'ONU, presidit durant el mes de febrer per Alemanya, estan a favor d'una prolongació de les inspeccions a l'Iraq. La pugna continuava ahir dimarts entre Estats Units i diversos dels seus aliats sobre l'Iraq, però Washington espera superar el bloqueig a l'OTAN i no renuncia a obtenir una segona resolució de l'ONU per avalar un atac contra el país àrab.

«És correcte», va dir el portaveu de la Casa Blanca Ari Fleischer, interrogat en una conferència de premsa sobre si Washington continuava treballant en una segona resolució de l'ONU que contempli l'ús de la força contra l'Iraq. A l'OTAN, l'objectiu de l'administració del president George W. Bush d'aconseguir suport per a Turquia, també membre de l'Aliança Atlàntica, en la perspectiva d'una guerra contra Iraq, fou novament bloquejada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris