muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Bin Laden torna per dir que l'atac a Iraq serà com agredir tot l'Islam

Washington diu que el missatge demostra de manera clara les relacions de Bagdad i Al Qaeda

«Tota cooperació amb els nord-americans contra l'Iraq és hostil a l'Islam i els règims àrabs que ajudin a una guerra contra els iraquians són apòstates», va afirmar ahir dimarts el cap de la xarxa terrorista Al Qaeda, Ossama bin Laden, en un missatge sonor que va ser difós pel canal de televisió de Qatar Al Jazira.

«Tots els que cooperin amb els nord-americans contra l'Iraq són hostils a l'Islam», va dir Bin Laden en el missatge gravat, del qual Al Jazira va reproduir alguns fragments.

«Tots aquells, entre els dirigents dels països àrabs (...) o aquells que cedeixen les seves bases militars per matar els musulmans d'Iraq, són apòstates», va assegurar el cap terrorista abans d'anunciar que autoritzava els musulmans a combatre al costat dels «socialistes apòstates» del partit Baas, en el poder a l'Iraq, contra els «creuats». «Estats Units cerca, amb l'ocupació d'Iraq, realitzar el somni sionista d'establir el gran Israel a la regió del Poxim Orient», va declarar el líder d'Al Qaeda.

Bin Laden va comentar a més que seguia amb gran interès «els preparatius dels creuats per reocupar la capital de l'Islam», Bagdad, amb referència a les amenaces dels Estats Units de llançar una ofensiva militar a l'Iraq. «Aquesta guerra afecta a tots els musulmans, tant si Saddam roman en el poder com si no», va assegurar Bin Laden, per al qui els musulmans tenen «el deure» de «tenir armes», va assegurar el cap d'Al Qaeda.

En la seva opinió, és important «arrossegar les forces enemigues a un combat llarg i esgotador (...) perquè l'enemic tem la guerra als carrers». Bin Laden va insistir «en la importància dels atemptats suïcides que van demostrar la seva eficàcia a Israel i Estats Units».

El missatge de Bin Laden emès per Al Jazira semblava autèntic i les seves declaracions sobre Iraq mostraven evidències d'una «naixent aliança del terror», va estimar ahir un alt responsable del govern dels Estats Units. «En el millor dels casos es tracta d'un terrorista trobant una causa comuna amb un dictador brutal. En el pitjor dels casos, mostra una aliança naixent per al terror», va opinar.

Però a més el nou missatge d'Osama bin Laden prova que el líder d'Al Qaida recolza l'Iraq, va afirmar el portaveu del Departament d'Estat, Richard Boucher. El règim iraquià i la xarxa d'Al Qaeda «semblen trobar una causa comuna», va afegir Boucher en una entrevista amb la cadena de televisió de Qatar Al Jazira, difós poc després d'haver posat a l'aire l'enregistrament de Bin Laden.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris