algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Rumsfeld diu que la divisió a l'Aliança no retardarà la guerra

El secretari d'Estat de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, ahir que França, Alemanya i Bèlgica han comès un error en bloquejar els plans de l'OTAN per defensar Turquia en cas d'una guerra contra l'Iraq, però indicà que la decisió no retardarà un possible atac.

«És desafortunat que estiguin en clar desacord amb la resta dels seus aliats de l'Aliança Atlàntica», afirmà Rumsfeld en una conferència de premsa al Pentàgon, al costat del primer ministre australià, John Howard, que es troba a Washington de visita oficial. «Són tres països. Hi ha 19 països a l'OTAN. Així que és 16-3. Crec que és un error i el que hem de fer a Estats Units és assegurar-nos que els plans segueixin endavant, preferiblement dins de l'OTAN, però si no bilateralment o mitjançant múltiples accions bilaterals».

A la pregunta de si la mesura dels tres països demoraria un possible atac, el secretari de Defensa afirmà: «No perquè la planificació seguirà endavant fora de l'OTAN, si és necessari». Rumsfeld afirmà que la disputa no posarà en perill a llarg termini la supervivència de l'OTAN.

Rumsfeld es mostrà molest pels comentaris sobre una possible acció unilateral militar dels Estats Units. Segons ell, existeix el suficient nombre de països que recolzen els EUA com per qualificar qualsevol atac d'iniciativa global.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris