muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Acusen el Govern britànic de plagiar un informe contra l'Iraq

El Govern britànic va rebre ahir dures crítiques per haver plagiat un informe sobre l'Iraq. El document va ser elaborat pels Serveis d'Intel·ligència i publicat per l'Executiu però, segons informa el diari 'The Guardian' i el Canal 4 de televisió, va ser copiat de tres diferents articles acadèmics, inclosos el d'un estudiant universitari californià.

El Canal 4 de la televisió britànica va revelar que 19 pàgines del document es van copiar de la versió publicada a Internet d'un article d'Ibrahim Al Marashi, un estudiant californià que va declarar a la cadena BBC que «el document està complet, tan sols hi ha canvis sense importància». Va explicar a més que per elaborar el seu article va utilitzar una col·lecció de documents sobre els rebels kurds del nord d'Iraq.

El polèmic informe fou al·ludit pel secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell, el passat dimecres davant del Consell de Seguretat de l'ONU. Concretament, Powell va cridar l'atenció a tots els presents sobre «l'informe que va distribuir el Regne Unit, i que descriu amb exquisit detall les activitats enganyoses que practica Iraq». El document fou presentat clarament al públic britànic com un treball dels Serveis d'Intel·ligència, emperò sembla que no ho és».

El Govern britànic ha reconegut haver utilitzat articles acadèmics com a presentació del document, i va afirmar que l'important no és la forma sinó el significat del text.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris