algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Rússia i Xina demanen més temps perquè els inspectors treballin

Segons Ivanov, la informació rebuda de Powell precisa un estudi seriós

Els ministres d'Exteriors de Rússia i Xina, Igor Ivanov i Tang Jiaxuan, es mostraren partidaris ahir de donar més temps als inspectors de les Nacions Unides per investigar les proves contra l'Iraq aportades pel secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell. «La informació que ens ha estat donada avui requereix un estudi seriós i complet», afirmà Ivanov, qui va intervenir davant del Consell poc després que Powell.

Per a Ivanov, «el principal punt és que aquesta informació ha de ser immediatament lliurada per al seu processament a UNMOVIC i a l'OIEA, el que inclou una verificació sobre el terreny perquè els inspectors tinguin resposta a les preguntes plantejades pel secretari d'Estat».

Ivanov es referia a la Comissió de les Nacions Unides per a la Inspecció, la Vigilància i la Verificació del desarmament iraquià (UNMOVIC), que presideix Hans Blix, i l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA), que dirigeix Mohamed El-baradei. El canceller rus va recordar llavors que la resolució 1284 del Consell de Seguretat adoptada el desembre de 1999 s'assenyalava un calendari perquè els inspectors duguessin a terme les tasques de desarmament que encara quedaven a l'Iraq.

Més encara, destacà que aquell calendari s'estén fins a finals de març Ivanov també va convidar, a més, al Consell de Seguretat de l'ONU que faci que «les inspeccions internacionals siguin més efectives i més sistemàtiques». Per la seva part, el seu col·lega xinès va coincidir en què s'ha de permetre els inspectors de l'ONU que continuïn endavant amb el seu treball a l'Iraq.

«Hem de respectar els punts de vista de les dues agències de l'ONU (encarregades de la inspecció) i donar suport perquè continuïn el seu treball», afirmà Tang Jiaxuan. Segons el ministre xinès, tant l'UNMOVIC com l'AIEA han estat treballant molt dur i, segons la seva opinió, «estan en una posició d'aconseguir conclusions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris