muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Saddam Hussein nega tota relació amb la xarxa terrorista Al Qaeda

El president iraquià, en una entrevista, digué que no desitja una guerra

El president de l'Iraq, Saddam Hussein, negà que el seu país tingui cap relació amb l'organització terrorista Al Qaeda o que disposi d'armes de destrucció massiva, en una entrevista emesa ahir pel Canal 4 de la televisió britànica. Saddam va fer les declaracions durant l'entrevista que va mantenir el passat diumenge amb el veterà polític laborista britànic Tony Benn.

«Si tinguéssim alguna relació amb Al Qaeda i hi creiéssim, no ens avergonyiria admetre-ho», assenyalà el líder iraquià en la seva conversa amb Benn.

«L'Iraq -afegí- no té interès en la guerra. Cap funcionari iraquià, cap ciutadà iraquià no ha expressat el menor desig d'anar a la guerra. La pregunta és a l'altra part: Estan buscant un pretext per justificar una guerra contra l'Iraq?

L'entrevista va ser enregistrada al palau presidencial de Hussein a Bagdad i emesa ahir, un dia abans que el secretari d'Estat dels EUA, Colin Powell, presenti noves proves contra el règim de Bagdad davant del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Saddam va negar en tot moment que l'Iraq disposi d'armament de destrucció massiva.

«Aquest tipus d'armes no vénen en petites píndoles que un pot ocultar a la butxaca. Això són armes de destrucció massiva i és molt fàcil saber si l'Iraq en té o no», va afirmar.

El dirigent iraquià va oferir tota la seva col·laboració als inspectors de les Nacions Unides: «A nosaltres ens interessa ajudar-los perquè trobin la veritat... La qüestió és si l'altra part vol arribar a la mateixa conclusió o si busca un pretext per a l'agressió». «Si vols controlar el món -va dir-, has de controlar el petroli, i un dels requisits per poder fer-ho és destruir l'Iraq... Una de les principals raons per aquesta agressió és l'interès del Govern dels Estats Units a controlar el món».

El líder iraquià manté que l'Iraq ha complert amb totes les resolucions de les Nacions Unides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris