algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Schroeder rep un càstig molt dur a les eleccions regionals alemanyes

La Socialdemòcrata del canceller cau a Hesse i Baixa Saxònia

Les eleccions regionals d'Hesse i de Baixa Saxònia es varen convertir ahir en un vot de càstig per al canceller alemany, Gerhard Schroeder, el partit del qual, la Socialdemòcrata (SPD), va sofrir dures derrotes en ambdós estats federats.

A Baixa Saxònia, la pàtria de Schroeder, de la qual va ser primer ministre durant vuit anys abans d'arribar a la Cancelleria, l'actual mandatari, Sigmar Gabriel, serà rellevat pel cristianodemòcrata \132 Christian Wulff.

A Hesse la derrota del SPD va ser encara més contundent perquè el primer ministre, Roland Koch, de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), aconseguí fins i tot la majoria absoluta dels vots, mentre que les socialdemòcrates caigueren per sota del 30%.

Tant Gabriel com el candidat del SPD a Hesse, Gerhard Boekel, reconegueren les seves derrotes -el darrer pensa fins i tot passar a segona fila- i felicitaren els seus rivals, mentre començava l'anàlisi de les causes del declivi.

De moment, hi ha un consens clar que el rebuig a la política de Schroeder, sobretot en matèria fiscal i social, ha estat determinant.

«Sabem que Gerhard Schroeder sap com arribar a la Cancelleria i el setembre vàrem veure que també sap mantenir-se allà, però els electors han començat a dubtar que sàpiga el que vol fer allà», va dir Christian Wulff per respondre a una pregunta irònica sobre si li havia agraït la seva victòria al canceller.

«Crec que els electors també han volgut enviar un senyal a Schroeder, encara que la nostra victòria no hagués estat possible si no haguéssim fet una política encertada a Hesse», va dir Roland Koch en respondre la mateixa pregunta.

En una enquesta realitzada a Baixa Saxònia, un 84 per cent dels votants de la CDU va declarar que ho feia per castigar la política del canceller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris