algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Milers de persones cerquen les restes del 'Columbia'

Poc després de la tragèdia, ja es podien comprar fragments del «Columbia» a l'eBay d'internet

La resposta als interrogants sobre la tragèdia deColumbia són almanco a tres estats -Texas, Louisiana, Arkansas- i trobar-la pot ser llarg. Centenars d'investigadors i de personal del servei d'emergències continuaven ahir diumenge la recerca de les restes del transbordador Columbia i dels set tripulants de la nau, que varen morir dissabte en tornar d'una missió científica de 16 dies.

La força especial treballava al llarg d'una vasta àrea de Texas i Louisiana (el sud) des que la nau es va desintegrar a l'aire quan intentava reingressar a l'atmosfera.

Algunes restes humanes carbonitzats varen ser trobades dissabte a prop d'Hemphill a Texas, en la mesura que diverses persones varen acudir als hospitals per ser ateses després de tocar restes de la nau, malgrat l'advertència de les autoritats sobre la seva toxicitat.

Residents locals van dir que un cap i la part d'un tors humà van ser trobats, encara que oficialment no es va proporcionar informació sobre això.

«Algunes restes humanes foren trobades però no podem fer comentaris sobre això», va dir a la premsa el cap de policia de Hemphill Tom Maddox. «Ho deixarem a les mans del FBI», va agregar.

Shorty Wilson, un bomber voluntari que participa de la recerca a les rodalies de San Agustin va dir que «els grups aquí van trobar un cap, una cama i dits, un dels quals portava un anell posat». Precisà que també es varen trobar cables, vestigis de computadores i escames protectores de la nau.

L'equip utilitza un sistema tècnic de posició global que els permet individualitzar les coordenades on es produeix la troballa per informar la NASA i l'FBI, que s'encarreguen de la collita.

Això no obstant, les restes deColumbia varen caure escampades en una zona més àmplia, per la qual cosa s'espera que la recerca es prolongui per diversos dies.

«Cercam qualsevol part (de la nau) fins i tot de la mida d'una moneda», va dir Chris Overbee de l'Acadèmia Internacional de Alerta.

Fins ara, l'equip de recerca ha recollit centenars de peces deColumbia i s'investiguen totes les cridades sobre troballes.

Poc després que el transbordador dels Estats Units Columbia es desintegràs al cel sobre Texas dissabte, la gent ja venia a través d'eBay (el principal centre de compravenda per internet) pressumptes restes de la nau sinistrada.

Les ofertes de les restes del transbordador -tot i que la NASA advertí que no es tocassin per la possibilitat de sofrir una contaminació tòxica- varen aparèixer a la popular pàgina de subhastes per internet eBay abans que fossin engegades de la xarxa, va dir un portaveu de la firma online.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris