nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Saddam, disposat a matar un milió de nord-americans si el seu país és envaït

Bagdad avisa que les seves noves armes son tot un exèrcit de màrtirs suïcides

El president iraquià Saddam Hussein va assegurar que el seu Exèrcit matarà un milió de soldats nord-americans si aquests desembarquen a l'Iraq, mentre el seu homòleg dels Estats Units, George Bush, pressionava el Consell de Seguretat de les Nacions Unides perquè legitimi l'ús de la força contra l'Iraq. «L'enemic no efectuarà cap desembarcament a la perifèria de Bagdad perquè morirà: fins i tot si hi envia un milió de soldats, els nostres homes els mataran», va declarar el primer mandatari en una recepció de caps militars, assegurava ahir la premsa iraquiana.

«L'enemic entrarà per regions allunyades i la seva premsa començarà a anunciar que les seves forces són a tal distància de Ramadai (100 km a l'oest de Bagdad) i que van camí d'ocupar tal ciutat o tal altra. Així faran el seu espectacle», va afegir Saddam. El mandatari iraquià ha mantingut nombroses reunions amb responsables de l'Exèrcit, inclosos el seu fill Ussai, que dirigeix les unitats d'elit del règim, i el ministre de Defensa, el soldà Hashem Ahmand, per elaborar una estratègia destinada a afrontar un eventual desembarcament enemic sense haver d'exposar les tropes iraquianes a un perill massa gros. «La força que hagi d'afrontar un desembarcament enemic es veurà assetjada. Per això hem d'omplir el desert de tropes, fins i tot si s'exposen al foc enemic, i els nostres entrenaments s'han de realitzar segons aquesta hipòtesi; si no, no seran realistes», va pronosticar Saddam Hussein.

Segons el líder iraquià, l'Exèrcit dels Estats Units intentarà, en cas de guerra, dur tropes a zones no poblades de l'Iraq «com la regió l'oest -eminentment desèrtica- o la d'Al Jazirah, entre Mossul i Samarra», al nord de l'Iraq. Per altra banda, el vicepresident de l'Iraq, Taha Iassin Ramadan, ha avisat que les noves armes de l'Iraq són els «màrtirs suïcides», que s'autoimmolarien també fora del país en cas d'una invasió nord-americana. «No tenim armes de destrucció massiva ni míssils de llarg abast, però els màrtirs suïcides són les nostres noves armes i no entraran en acció tan sols a l'Iraq», digué Iassin Ramadan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris