nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Blix accepta la invitació de Bagdad i es reunirà amb Saddam Hussein

El cap dels inspectors d'armes de l'ONU, Hans Blix, assenyalà ahir que acceptarà la invitació de Bagdad de reunir-se amb el president iraquià, Saddam Hussein, per discutir els problemes pendents sobre les inspeccions.

«Si aquest ha estat un suggeriment per part de l'Iraq, ens hi reunirem», va assenyalar el cap dels inspectors. Així mateix, Blix va assegurar que demanarà a Sadam Husein una «cooperació més activa», encara que no va voler revelar quan es produiria la trobada amb el president iraquià. «Li descriurem el perill de la situació en aquests moments i que necessitarem cooperació en substància», va aclarir Blix, qui juntament amb El Baradei van rebre dijous una invitació de Bagdad per reunir-se amb Sadam Husein a fi d'intentar solucionar els problemes que han sorgit en el procés d'inspeccions, abans que ambdós tornin a informar, el pròxim 14 de febrer, de les seves troballes al Consell de Seguretat de l'ONU.

Entre les qüestions pendents es troba l'autorització per part de Bagdad dels vols d'avions espies dels Estats Units O-2 sobre el seu territori, així com les entrevistes privades amb científics iraquians. Per la seva banda, els EUA esgotaran la via diplomàtica per tractar de solucionar la crisi iraquiana de manera pacífica, però no s'«arrufarà» si la guerra és necessària per desarmar el règim de Saddam Hussein, va declarar ahir el secretari d'Estat, Colin Powell. En l'ofensiva mediàtica de l'administració dels Estats Units per convèncer el món que l'Iraq representa una amenaça, Powell parlà davant d'un fòrum polític de Washington.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris