nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Tel Aiv acusa per primer pic Arafat d'ordenar matar israelians

Israel va vinclar ahir el president palestí, Iasser Arafat, amb ordres expresses per matar israelians, per primera vegada en els més de dos anys que dura ja la Intifada de Al-Aqsa. «A principis de febrer del 2001, Arafat convocà els caps de les organitzacions terroristes i els preguntà perquè no hi ha més morts entre els israelians, i després de rebre explicacions, els contestà: «ja sabeu el que heu de fer», digué ahir el ministre israelià de Defensa, Saúl Mofaz, en un acte públic.

Aquesta és la primera vegada que Israel acusa Arafat de donar ordres expresses per dur a terme atacs contra objectius israelians, ja que fins ara l'havia acusat de no fer res per impedir-ho o de donar ajuda financera a milicians implicats en atemptats.

El ministre va dir que no és aquesta la primera informació que Israel té en aquest sentit, i que aquestes informacions són conegudes «pels Estats Units i altres països». Sobre l'existència i contingut de la suposada reunió entre Arafat i els caps d'organitzacions palestines armades, Mofaz diu haver tingut coneixement de l'anàlisi de cents de milers de documents que els seus soldats van requisar a l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), quan van assaltar els arxius de la Governació palestina de Ramal·lah, l'abril de 2002.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris