nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una explosió al pas d'un autobús causa devuit morts a Afganistan

La policia responsabilitza Al Qaeda d'aquesta acció terrorista

Almenys 18 persones van morir ahir al sud d'Afganistan en fer explosió una bomba al pas d'un autobús, en un atemptat que la Policia va atribuir als talibans o a la xarxa terrorista «al Qaeda» i que se suma a la represa de la violència registrada al país aquesta setmana. L'artefacte va fer explosió al pas de l'autobús per un pont, a uns 15 quilòmetres al sud de Kandahar, l'antiga ciutat bastió dels talibans, cap a les 07.00 hora local.

L'explosió, que va obrir un cràter d'un metre de profunditat, va destruir el pont i va causar la mort d'almenys 18 viatgers, segons la Policia. Ningú s'ha atribuït fins ara l'autoria de l'atemptat, però la Policia responsabilitza del mateix els talibans o militants de «Al Qaeda», i no descarta la implicació de Gulbuddin Hekmatyar, líder radical islàmic i antic primer ministre en el règim dels «muyahidín», enderrocat pels primers el 1996.

Hekmatyar, que no reconeix el Govern del president Hamid Karzai, va demanar a la població que es resisteixi a la presència de tropes estrangeres, i tant les autoritats de Kabul com militars dels Estats Units creuen que està tramant atemptats contra els seus interessos dins d'Afganistan amb l'ajuda dels talibans i de «Al Qaeda». La Policia sospita que el blanc de l'atac eren militars afganesos lleials al govern local de Kandahar que patrullen regularment la carretera on es va produir l'atemptat, a poca distància d'una caserna.

L'atemptat coincideix amb una represa de la violència a Afganistan des del passat dilluns, quan 18 rebels van morir en enfrontaments amb forces especials dels Estats Units i de la coalició antiterrorista al sud-est del país. Segons un portaveu militar dels Estats Units, els implicats en els enfrontaments, els més greus lliurats per les tropes de Washington i els rebels en els últims nou mesos, eren lleials a Gulbuddin Hekmatyar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris