cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tres metges dels EUA són assassinats per un presumpte terrorista al Iemen

L'autor del triple crim diu que disparà contra els facultatius «per estar més a prop de Déu»


Un presumpte terrorista islàmic assassinà ahir a trets tres metges dels Estats Units i va ferir un quart a l'hospital dels missioners baptistes de la ciutat de Jibla, al sud del Iemen, un dels països en els quals suposadament la xarxa Al Qaeda d'Osama bin Laden té les seves bases. Aquest atemptat està de fet directament relacionat amb l'assassinat el passat dissabte d'un alt càrrec del Partit Socialista del Iemen, i podria ser la segona d'una sèrie d'operacions preparades per un comando islàmic cercat per les autoritats.

L'activista, identificat com Abed Abdel Razzak al Kamel i que va ser reduït al mateix lloc dels fets, va entrar a l'Hospital Maaden, i simulà necessitar assistència, encara que la forma en la qual ho va fer difereix segons la font. Les primeres informacions indicaven que portava una mà embenada, mentre que altres testimonis directes van explicar que s'havia amagat un rifle semiautomàtic sota la jaqueta com si en realitat carregàs amb un al·lot.

Ahir mateix els EUA decidiren enviar un equip d'investigadors al Iemen, per col·laborar en la investigació, mentre que es succeïen les condemnes internacionals. En qualsevol cas, l'individu, d'uns 35 anys d'edat, va sorprendre els metges dels Estats Units a la seva habitual reunió matinal, en matar tres persones en l'acte, el director de l'establiment, William Kohen; i dues dones -Kathleen Gariety i Martha Myers- i en perseguir a una quarta pel passadís ferint-la de gravetat. També en aquest punt hi ha confusió, ja que altres testimonis van afirmar que la quarta víctima es trobava a la farmàcia de l'hospital i va ser tirotejada allà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris