algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Govern portuguès acomiadarà 40.000 funcionaris pel dèficit

El Govern portuguès de centre dreta planeja acomiadar uns 40.000 empleats públics fins el 2006, dins dels seus plans per reduir el dèficit en els comptes de l'Estat, revelà ahir el diari portuguès Públic. Altres mesures, segons aquest mateix rotatiu, es refereixen a congelar en un 4 per cent anual les transferències de l'Estat al sistema de salut pública i a l'ensenyament superior.

El passat dia 24, en un discurs amb motiu de la Nit de Nadal, el primer ministre, José Manuel Durao Barroso, va considerar que els portuguesos han de mirar al futur amb «optimisme moderat», però també que la nació viu «el que potser serà el període més difícil dels últims 20 anys». Els càlculs de reducció de funcionaris preveuen un percentatge anual de l'1,5 del total de l'ocupació pública, que serà una de les mesures principals dins del Pla d'Estabilitat i Creixement Nacional (PECN), anunciat aquesta mateixa setmana.

Segons aquestes estimacions, en ser uns 700.000 els funcionaris de l'Estat a finals del present any, la reducció de l'1,5 per cent durant quatre anys suposa la supressió de poc més de 41.000 feines, per assolir una xifra propera als 659.000 el 2006. El PECN és el document anual que està elaborat per l'Executiu portuguès d'acord amb el Pacte d'Estabilitat i Creixement comunitari, que obliga a cada Govern dels països de la UE a presentar un dèficit per sota del tres per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris