algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El papa insta a aturar l'espiral de violència i la guerra contra l'Iraq

Demana que no es caigui en la indiferència tot i el terrorisme

El papa va fer ahir una «urgent» crida perquè es detengui la «inútil espiral» de violència i «es puguin apagar al Pròxim Orient els sinistres presagis d'un conflicte que pot ser evitat amb l'esforç de tots», en clara referència a una guerra contra l'Iraq.

Joan Pau II va fer aquesta petició en el seu tradicional missatge de Nadal, que aquest any pronuncià des de l'atri de la basílica de Sant Pere i no des del balcó central del temple, a causa de les obres que es realitzen en la lògia central del recinte religiós.

En un matí desagradable i plujós i davant de diverses desenes de milers de persones, el bisbe de Roma va dir que des de la gruta de Betlem s'aixeca en aquest dia de Nadal una crida «urgent» perquè el món no caigui «en la indiferència, la sospita i la desconfiança, encara que el tràgic fenomen del terrorisme creix en incerteses i temors».

El pontífex, que presentava bon aspecte i tenia la veu forta, va afegir que els creients de totes les religions, junt amb els homes de bona voluntat, estan cridats a construir la pau i a abandonar qualsevol forma d'intolerància «Estam cridats a construir la pau abans que res a Terra Santa, per detenir finalment la inútil espiral de cega violència, i a Orient Mitjà per apagar les sinistres llampades d'un conflicte que pot ser evitat amb l'esforç de tots», subratllà amb fermesa. Amb aquestes paraules, Joan Pau II es referia a l'Iraq i als vents de guerra que corren sobre aquest país àrab.

En els últims dies, el pontífex ancià s'ha mostrat molt preocupat per l'«horitzó solcat de sang» -com va dir davant de la Cúria- que sotja el món i pels conflictes «que amenacen d'esclatar amb renovada virulència». Joan Pau II va insistir que el món necessita urgentment la pau i que aquesta ha d'estar basada en la justícia, l'amor, la llibertat i la veritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris