algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'FBI demana a les universitats informació sobre els seus alumnes i professors estrangers

L'FBI ha sol·licitat a les universitats dels EUA informació personal sobre els estudiants i professors estrangers per investigar possibles vincles amb organitzacions terroristes, informà ahir The Washington Post». La mesura ha trobat resistència en diverses universitats i grups educatius, que la consideren il·legal, i ha estat també qüestionada pels senadors demòcrates Patrick Leahy i Ted Kennedy.

L'FBI va demanar a començaments de desembre a centres docents de tot el país els «noms, adreces, números de telèfon, informació de ciutadania, llocs i dates de naixement, i qualsevol informació de contacte» dels professors i estudiants que no tenen nacionalitat dels EUA. L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) i el Departament de Justícia argumenten que la denominada Llei patriòtica, recentment aprovada i destinada a lluitar contra el terrorisme, permet que les universitats donin la informació sense comunicar-ho a l'interessat.

Però els crítics de la mesura creuen que és il·legal perquè, per obtenir aquesta informació, és precís obtenir un requeriment judicial. En una carta enviada al fiscal general dels EUA, John Ashcroft, els senadors Leahy i Kennedy van expressar les seves discrepàncies amb la mesura. «Aquesta llei requereix una ordre d'un tribunal i ha de demostrar que està feta específicament per investigar el terrorisme», indica la missiva.

«L'FBI no sembla complir completament cap d'aquestes dues premisses», afegeix la carta dels senadors, segons The Washington Post. El diari de Washington, que va obtenir una còpia de la carta enviada pel FBI a universitats de tot el país, va indicar que els investigadors federals no han informat sobre quants centres docents han respost al requeriment, que és de compliment voluntari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris