muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

La pujada dels preus del cru posa el barril Brent fregant els 30 dòlars

Els preus del petroli registraren ahir una forta pujada al mercat de Londres i es van apropar a la barrera psicològica de 30 dòlars el barril a causa de la situació de crisi que viuen dos grans productors com l'Iraq i Veneçuela.

Així, el cru Brent, considerat la referència europea per a lliurament, el mes de febrer va augmentar 1,45 dòlars i es cotitzava a 29,77 dòlars el barril en tancar el mercat, després que divendres passat el preu del barril de cru havia tancat la jornada a 28,34 dòlars.

El preu del cru també va mantenir la tendència alcista a Nova York i va experimentar ahir una forta pujada en complir-se la quarta setmana de vaga general a Veneçuela i per les renovades preocupacions davant d'una possible guerra contra l'Iraq.

El preu dels contractes per a febrer del Petroli Intermedi de Texas va pujar 1,45 dòlars, gairebé un 4'6 per cent, fins a 31,75 dòlars, després dels guanys de la setmana passada. Durant la sessió, aquests contractes van arribar a comercialitzar-se a 31,80 dòlars, el nivell més alt des del mes de febrer del 2001.

El preu del cru de Texas ha pujat gairebé un 17 per cent en poc més de dues setmanes, en una tendència que de moment sembla imparable davant de l'acumulació d'incerteses. Els analistes van ressaltar que la prolongació de la vaga general a Veneçuela comença a tenir el seu efecte en l'oferta de cru i, llevat que es reverteixi ràpidament, continuarà empenyent a l'alça els preus als mercats internacionales

En el cas de Brent, la pràctica paràlisi del cinquè exportador i vuitè producte mundial de cru inquieta especialment els inversors, malgrat els intents tranquil·litzadors de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP). Tot i les perspectives negatives, els països àrabs productors de petroli, que es van reunir dissabte al Caire, es van mostrar determinats a evitar qualsevol situació d'escassesa que es pugui produir i es comprometeren a estabilitzar el mercat, a més de recordar el seu compromís amb un preu just del cru.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris