algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Saddam Hussein convida la CIA a prendre part en les inspeccions d'armes

Bagdad entregarà els noms dels científics que treballaren en els programes nuclears

90348

Els inspectors d'armes podrien ser acompanyats per agents de la CIA.

El Govern de l'Iraq qualificà ahir de «mentida» les acusacions dels EUA i la Gran Bretanya sobre el seu armament i afirmà que està disposat a rebre membres de la CIA perquè «assenyalin als inspectors de l'ONU els llocs» en els quals diuen que s'oculten armes de destrucció massiva.

El conseller de la Presidència iraquiana, general Amer al Saadi, elogià d'altra banda el «treball professional» dels inspectors de desarmament internacional a l'Iraq, i va dir que hi continuarà col·laborant.

També confirmà que el cap de la Comissió d'Inspecció, Vigilància i Verificació de l'ONU (UNMOVIC), Hans Blix, demanà a Bagdad que li presenti abans de final d'any una llista amb els noms dels científics que treballaren als programes d'armes de destrucció massiva, i assegurà que Iraq la hi «lliurarà».

«Washington i Londres han de presentar les proves que constatin les seves afirmacions», va dir Al Saadi, que recordà que «els únics que hauran de dir si l'Iraq té o no armes prohibides són els inspectors».

«Vint-i-quatre dies d'inspeccions demostren que Bush i Blair diuen mentides», afegí el responsable iraquià després d'assegurar novament que el seu país no disposa d'armament de destrucció massiva. Al Saadi va fer aquestes afirmacions després de les amenaces del president dels EUA, George W. Bush, i el primer ministre britànic, Tony Blair, contra el règim de Bagdad, al qual acusaren de no oferir a l'ONU detalls suficients sobre els seus programes d'armes.

En les seves primeres declaracions després de la revisió de l'informe presentat per Bagdad a l'ONU el passat dia 7 sobre l'armament iraquià, Bush va dir que el document està «molt lluny de la veritat» i va afirmar que «és decebedor per als qui anhelam la pau».

A més, la Casa Blanca va advertir divendres passat que si Bagdad no es desarma, «els EUA lideraran una coalició per desarmar-lo», mentre s'anunciava a Washington l'ajornament d'un viatge que Bush havia de fer a l'Àfrica el mes pròxim, cosa que va fer la impressió que l'acció militar contra l'Iraq pot ser imminent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris