algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Chávez i l'oposició mantenen una lluita pel control sobre el petroli

Veneçuela compleix vint dies de vaga general i devuit, d'aturada

El control de la indústria del petroli roman en un primer plànol de l'enfrontament entre el Govern veneçolà i l'oposició, que ahir va sortir novament als carrers per manifestar-se en contra del president Hugo Chávez.

Per primera vegada en la seva història democràtica, Veneçuela compleix 20 dies de vaga general i 18 dies de paràlisi de l'estatal Petróleos de Veneçuela SA (PDVSA), els vaixells de transport de combustible local de la qual també van decidir donar suport a l'aturada.

La vaga que promou la lliga opositora Coordinadora Democràtica intenta forçar la renúncia de Chávez al poder o avançar les eleccions previstes per a finals de 2006, quan conclou el seu mandat constitucionalment.

El Govern i l'oposició mantenen un torcebraç pel control de PDVSA, que segons els seus gerents en vaga actualment només produeix 400.000 dels 2,8 milions de barrils diaris que hauria de de generar.

El president de PDVSA i exsecretari general de l'OPEP, Alí Rodríguez, va afirmar que el Govern fa «grans esforços» per frenar l'atur a l'empresa estatal, cinquè exportador mundial de cru, i reactivar la producció de petroli.

Va informar que set petroliers, amb un total de 2.086.000 barrils de cru, van partir recentment de Veneçuela cap Estats Units i Curazao, i que en els pròxims dies «vuit vaixells han de treure uns 3.805.000 barrils» també als EUA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris