algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Centenars de milers de persones seguiren marxes contra Chávez

Centenars de milers de persones de l'oposició a Hugo Chávez marxaren ahir des de cinc punts de Caracas per confluir a la cèntrica plaça Veneçuela, en la qual els dirigents del Comitè de Conflicte de la Coordinadora Democràtica (CD) volien el «moviment de protesta més gran que hagi conegut Veneçuela»: l'anomenada «Megamarxa», contrarrestada per una «contramarxa chavista», igualment nombrosa.

La principal raó de la «Megamarxa» fou demanar la dimissió d'Hugo Chávez, com també protestar per les agressions que dijous van sofrir els manifestants de Puerto La Cruz, estat d'Anzoátegui, que van ser víctimes de grups «chavistes» i efectius militars. Igual com en marxes anteriors, predominaren les banderes, xiulets, gorres, cassons i pancartes amb frases molt variades en contra del Govern: «Maleït sigui el soldat que torna les seves armes contra el poble».

A més es desplegà un ampli dispositiu de seguretat que inclogué agents de les principals policies estatals, metropolitana i municipals. De la seva banda, el vicepresident veneçolà, José Vicente Rangel, va assegurar que la banca abandonarà l'aturada cívica nacional i començarà a treballar en horari normal des del pròxim dilluns, contràriament a les declaracions del president de la Confederació de Treballadors de Veneçuela, Carlos Ortega.

Ortega ha anunciat que, malgrat accions intimidatòries del Govern, els bancs continuarien treballant amb horari restringit. El vicepresident Rangel també va assegurar que el Govern ja ha parlat amb els banquers i aquests van estar «d'acord en reiniciar els seus horaris (complets)». Va negar que l'Executiu tingui previst emetre algun decret per obligar la banca als seus horaris normals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris