algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Els equatorians han de visar els passaports per entrar a Europa

Els ministres d'Interior de la Unió Europea (UE) van arribar ahir a Brussel·les a un acord polític per exigir visat als ciutadans equatorians que entrin en territori europeu. Aquesta decisió podria entrar en vigor per febrer. Aquest «acord polític» és el pas previ a l'acord formal, ja que per adoptar-ho formalment es necessita un «dictamen no vinculant» del Parlament europeu que es votarà «el febrer o març», pel que l'exigència podria entrar en vigor a partir de llavors.

L'acord polític es va tancar sense debat i amb una «reserva parlamentària d'Holanda», que haurà de consultar al seu Parlament però «està d'acord en la substància». Dimarts, els ambaixadors dels Quinze davant la UE van donar el seu acord per «consens silenciós» a la proposta de la Comissió Europea d'incloure Equador a la llista de més de 130 països els súbdits dels quals necessiten visat per entrar en territori europeu, que ja integren uns altres cinc països llatinoamericans: Colòmbia, Cuba, Haití, Perú i República Dominicana.

La Comissió va fer la proposta el novembre als Quinze després d'una avaluació periòdica dels canvis dels moviments migratoris a la UE, per la qual Espanya va presentar dades d'un increment de l'entrada d'immigrants procedents d'Equador. Espanya «considera adequat ordenar els fluxos migratoris perquè la política d'immigració sigui més eficaç. S'han de limitar els fluxos perquè no es desbordi la nostra capacitat d'acollida», va declarar en conferència de premsa a Brussel·les el delegat del Govern espanyol per a la Immigració i Estrangeria, Ignacio González.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris