algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Washington denuncia les «omissions» trobades a l'informe d'armes iraquià

La Casa Blanca admet que les valoracions sobre el document encara no han acabat

97064

Els inspectors tingueren dures jornades de feina a l'Iraq.

Els EUA denunciaren ahir per primera vegada de manera oficial l'existència d'«omissions» en l'informe iraquià d'armament presentat a l'ONU, però va mantenir la cautela i va demanar no treure conclusions precipitades sobre una eventual resposta armada.

«El president Bush està preocupat per les omissions en la declaració», va dir Ari Fleischer, portaveu de la Casa Blanca, després d'una reunió del governant amb els membres del Consell de Seguretat Nacional per preparar una resposta a l'informe. Fleischer va afirmar que a l'administració dels Estats Units hem après molt «de la declaració» sobre els arsenals iraquians, però va aclarir que l'examen del document d'armes no ha acabat.

El portaveu no va especificar si la constatació d'aquestes omissions suposa per a Washington una «violació flagrant» de la resolució 1441, el que podria obrir la porta a una intervenció armada. «Estats Units continuarà pressionant en favor d'una aproximació reflexiva per tractar aquest assumpte i les seves possibles conseqüències», es va limitar a manifestar Fleischer, que tampoc no va confirmar si Bush es pronunciarà en els pròxims dies per oferir una resposta oficial.

En l'última setmana, mitjans dels Estats Units informaren que el president parlarà sobre això avui o divendres. Avui està previst que el Consell escolti a Nova York les primeres impressions del cap de l'equip d'inspectors, Hans Blix, sobre la declaració del règim de Saddam Hussein, després del qual Washington expressarà la seva opinió sobre el contingut d'aquesta.

«Esperarem a fer un judici final o una declaració final fins que completem la nostra anàlisi i completem les nostres converses», anuncià el portaveu presidencial. «S'ha d'escoltar l'ONU i els altres països que han tingut accés al document. El president ha dit que vol treballar amb la comunitat internacional», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris