nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El president Bush ordena a l'Exèrcit el desplegament de l'escut antimíssils

Es posarà en marxa el 2004 amb la instal·lació a Alaska de deu míssils d'intercepció

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha decidit recuperar l'estratègia defensiva de la Guerra Freda en ordenar ahir a l'Exèrcit que comenci a desplegar un sistema de defensa antimíssils per neutralitzar les amenaces procedents de països com Corea del Nord, país que forma part de l'anomenat Eix del mal i que fa una setmana va anunciar la represa del seu programa nuclear.

La primera fase del controvertit sistema, hereu del de l'expresident dels Estats Units Ronald Reagan conegut com Guerra de les Galàxies, serà posada en marxa dins de dos anys amb la instal·lació a Alaska de deu míssils d'intercepció. Aquesta decisió té lloc un any després de la retirada d'Estats Units del Tractat antibalístic ABM amb Moscou.

«He deixat clar que Estats Units prendrà totes les mesures necessàries per protegir els seus ciutadans contra el que pot ser el major perill: els mals catastròfics que podrien ser provocats per estats hostils o grups terroristes dotats d'armes de destrucció massiva i els mitjans d'utilitzar-los», va declarar Bush en un comunicat llegit pel seu portaveu, Ari Fleischer.

«Quan vaig assumir les meves funcions, vaig fer la promesa de transformar l'estratègia sobre la seguretat nacional dels Estats Units i les seves capacitats de defensa per afrontar les amenaces del segle XXI. Avui estic satisfet d'anunciar que farem un pas important per afrontar les amenaces, començant per la defensa terrestre antimíssils per protegir Estats Units, així com els nostres amics i aliats», declarava Bush en el comunicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris