nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Bush estudia un pla per comprar periodistes que parlin bé dels EUA

Washington ha començat a enviar material militar al Kurdistà iraquià

El Pentàgon ha preparat un pla de propaganda subreptícia que inclou el pagament de periodistes estrangers perquè publiquin articles favorables als Estats Units, segons informà ahir el diari The New York Times. El diari, que cita com a fonts a «funcionaris del Pentàgon i de l'administració», va indicar que el secretari de Defensa, Donald Rumsfeld, encara no ha donat la seva aprovació per a l'aplicació d'aquest pla.

L'estratègia del pla, segons van dir les fonts al diari, inclou activitats per desacreditar «la influència de mesquites i escoles religioses» que propaguen la militància islàmica a Orient Mitjà, Europa i l'Àsia. «Podria incloure l'establiment d'escoles, amb finançament nord-americà secret, que ensenyin posicions islàmiques moderades amb una presentació positiva de la forma en la qual la religió es practica als Estats Units», va indicar eTimes.

També es proposa que «els militars puguin pagar a periodistes perquè escriguin articles favorables a les polítiques dels Estats Units o paguin contractistes externs sense vincles obvis amb el Pentàgon perquè organitzin manifestacions en suport de la política de Washington». La conducció d'«operacions psicològiques» és part habitual de les campanyes militars de totes les nacions, i inclouen la distribució de propaganda contra l'enemic, i la difusió d'informació falsa que confongui l'adversari o debiliti la resolució de la seva població.

Però el pla que ha preparat el Pentàgon, segons les fonts deTimes, va més enllà perquè incorpora campanyes encobertes en països aliats o neutrals. Un dels propòsits de tals operacions, per exemple la publicació d'un article en un mitjà estranger, és que ho recullin altres mitjans i ho difonguin a nivell mundial sense que es conegui el seu origen vertader.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris