muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Les oficines d'Iberia a Itàlia reben un tercer paquet bomba en quatre dies

S'ha reforçat la seguretat d'empreses espanyoles en prevenció de noves accions.

91978

Els explosius arriben camuflats a l'interior de llibres.

La Policia italiana va desactivar ahir un tercer artefacte explosiu dirigit contra Iberia al país transalpí. Concretament, es va detectar a l'aeroport romà de Fuimicino. Davant d'aquesta onada d'atemptats, la Policia italiana ha decidit reforçar les mesures de seguretat de les empreses espanyoles, en prevenció de noves accions terroristes.

Es tracta del tercer artefacte explosiu remès a Iberia aquests darrers dies, i el quart contra objectius espanyols. El primer es va enviar a la redacció del diari El País a Barcelona, i els altres dos contra interessos d'Iberia, primer en una agència de viatges de la companyia a Roma i després a la seu que té a l'aeroport de Malpensa, a Milà.

La bomba la va trobar un treballador cap a les 8.30 hores. La Policia italiana va recollir l'artefacte, després d'inspeccionar-lo amb una càmera especial, i el va desactivar sense provocar danys. En aquesta ocasió, l'explosiu era dins d'un llibre titulat La vida quotidiana dels primers cristians.

Encara que tots els paquets quedaren desactivats i no arribaren al seu objectiu, les forces de seguretat italianes han decidit reforçar la seguretat d'empreses i d'interessos espanyols a les principals ciutats del país, en previsió de noves accions. En concret, s'han destinat més afectius per vigilar i per realitzar feines d'informació.

Tots els paquets enviats havien partit de Milà. Els anteriors foren remesos per un grup anomenat «les cinc C, la Cèl·lula contra el Capitalisme, les Presons, els Escarcellers i les seves Cel·les», que propugna l'alliberament dels presos i la fina de les presons. Segons sembla, els atacs contra interessos espanyols es deuen a la seva solidaritat amb els presos anarquistes en presons del nostre país, entre aquests alguns d'italians, inclosos al Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment (FIES).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris