muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La Casa Blanca amplia l'autorització a la CIA per poder assassinar terroristes

Bin Laden encapçala una llista d'objectius a eliminar sense autorització prèvia de Bush

87474

Els nord-americans realitzen maniobres en previsió d'un possible atac.

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha autoritzat a ampliar la llicència per matar dels agents de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) i ha elaborat una llista que encapçala Osama Bin Laden, segons publicà ahir el diari nord-americà The New York Times.

El diari, que esmenta fonts militars i de l'espionatge dels EUA, afirma que a la llista figuren els noms de les persones a les quals la CIA podrà matar sense autorització prèvia del president, en una relació que reflecteix «el pitjor del pitjor» entre els terroristes.

Al costat de Bin Laden, apareixen una dotzena de destacats membres d'Al Qaeda -la xarxa terrorista acusada dels atemptats de l'11 de setembre de 2001-, com el seu lloctinent Aiman Al Zawahiri.

Fonts oficials ja van manifestar el passat dia 4 que els agents de la CIA tenen també autorització presidencial per dur a terme les operacions d'«anihilació de terroristes» si aquests són de nacionalitat dels Estats Units i estan fora del territori dels EUA.

La CIA ja ha matat un ciutadà dels Estats Units sota aquesta autoritat, encara que les autoritats dels Estats Units asseguren que no era l'objectiu de l'operació.

Es tracta de Kamal Derwish, un nord-americà d'origen iemení que va morir junt amb Qaed Salim Sinan al-Harethi -cap d'operacions d'Al Qaeda a Iemen- i uns altres quatre iemenites.

L'operació es va produir el passat 3 de novembre, quan un avió sense pilot de la CIA va disparar un míssil contra el vehicle en el qual viatjaven els sis homes en una carretera del Iemen, en un atac en el qual Al-Harethi era el principal objectiu.

Per altra banda, la Casa Blanca prepara per a aquesta setmana la resposta a la declaració d'armes de destrucció massiva enviada per l'Iraq al Consell de Seguretat de l'ONU, que es podria conèixer en un discurs del president Bush. Per altra banda, el secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld es troba a Qatar, on els soldats americans han instal·lat el seu comandament central, en què realitzen maniobres que s'han relacionat amb un possible futur atac al règim de Bagdad.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris