algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Blix sol·licita a Bagdad l'entrega d'una llista de científics vinculats als programes d'armament

El cap dels inspectors en desarmament, Hans Blix, va demanar a Bagdad una llista dels científics que treballen en els programes de vocació militar de l'Iraq, segons va anunciar ahir un portaveu de l'ONU. «Blix va escriure dijous passat a l'ambaixador iraquià davant de Nacions Unides, Mohamed al Duri, per demanar una llista dels científics iraquians implicats en els programes relacionats amb les armes de destrucció massiva», va declarar el portaveu dels inspectors a Bagdad, Hiro Ueki.

A Nova York, el portaveu de Blix, Ewen Buchanan, va indicar a la premsa que s'ha donat als iraquians un termini de dues setmanes perquè lliurin aquesta llista. La resolució 1441 del Consell de Seguretat de l'ONU, que endureix el règim d'inspeccions de l'armament iraquià, concedeix als experts el dret d'interrogar aquests científics a Iraq o de treure'ls del país per fer-ho. El general Hossam Mohamed Amin, cap de l'Organisme Nacional de Control, contrapart iraquiana dels inspectors, va declarar ahir que el seu país treballa en la llista perquè estigui disponible quan l'ONU la demani.

Per altra banda, més de 300 delegats de diferents corrents de l'oposició iraquiana, reunits en un congrés aquest cap de setmana a Londres, deixaren ahir patent la seva unitat davant el «dictador Saddam Hussein». «Creim que els dies de Saddam estan comptats», digué un portaveu de l'oposició mentre els EUA augmenten la seva pressió sobre el president iraquià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris