algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Chávez manté el poble al carrer i avisa que «derrotarà» l'oposició

La vaga arriba al setè dia amb gran impacte en la indústria petroliera

El president veneçolà, Hugo Chávez, va afirmar, la nit de dissabte davant de milers dels seus seguidors, que derrotarà «novament» els seus opositors en unes eleccions que es convocaran «quan correspongui» d'acord amb la Constitució Bolivariana. Chávez també va instar els seus coreligionaris a «romandre als carrers tots els dies i totes les nits, per defensar la nostra democràcia i el que fins ara hem aconseguit».

La vaga general a Veneçuela va entrar ahir en la seva setena jornada consecutiva, amb menor seguiment entre els sectors comercials i major en la important indústria petroliera del país. Mentre la majoria dels negocis ubicats fora dels centres comercials es van desmarcar de l'aturada, l'estatal Petrolis de Veneçuela SA (PDVSA) va entrar en una fase crítica per la paralització d'importants unitats operatives.

Un nombre imprecís d'alts gerents petroliers i la flota de vaixells per a la distribució interna de combustible es van sumar dimecres a la vaga general, la culminació de la qual no ha estat anunciada pels convocants.

El president veneçolà, Hugo Chávez, va anunciar la nit de dissabte la reestructuració de la directiva de PDVSA i l'activació d'operatius militars de seguretat a les instal·lacions petrolieres.

Chávez va admetre que la paralització que implica part de la indústria afecta la producció petroliera i va denunciar que els seus adversaris intenten enderrocar-lo a través d'un «cop petrolier», però que activarà tots els mecanismes necessaris per impedir la paràlisi de la indústria que genera el 80 per cent de les divises que entren al país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris