algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Tornen a anul·lar els comicis serbis que havia guanyat Kostunika

Les eleccions presidencials de Sèrbia tornaran a resultar nul·les, segons les projeccions de vot fetes públiques al tancament dels col·legis electorals, que vaticinen una participació inferior al 50 per cent, insuficient per a la validesa d'uns comicis que hauria guanyat l'actual president iugoslau, Vojislav Kostunica.

Segons va anunciar el Centre per a les Eleccions Lliures i la Democràcia (Cesid), la participació electoral una hora abans del tancament dels col·legis tan sols va assolir el 41'6 per cent, fet que invalidarà aquests comicis. L'ONG va afirmar, a través d'un dels seus analistes, Zoran Lucic, que l'actual president iugoslau, Vojislav Kostunica, es va adjudicar el 57'9 per cent dels vots i se situà per davant dels altres dos candidats, Vojislav Seselj i Borislav Pelevic, que van aconseguir un 36 per cent i un 3'3 per cent dels sufragis, respectivament.

Tanmateix l'índex de participació no va assolir més del 45 per cent, cosa que conduirà a la invalidació dels comicis, ja que la llei electoral exigeix una participació mínima del 50 per cent. La invalidesa dels comicis presidencials serbis porta el país a una situació inusitada, que pot obrir una crisi política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris