algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Pentàgon construeix una base a Qatar per dirigir la guerra contra l'Iraq

Es calcula que el cost de la campanya podria arribar als 200.000 milions de dòlars

90704

Un avió americà sobrevola l'espai iraquià en les operacions que es fan a la zona.

El Pentàgon avança la construcció a Qatar d'una base des de la qual comandaria una eventual guerra contra l'Iraq, mentre a Washington es discuteix el cost de la campanya, que podria arribar a 200.000 milions de dòlars.

El cap del Comandament Central, general d'Infanteria Tommy Franks, assistirà la pròxima setmana a un exercici militar dels Estats Units en el qual, segons el Pentàgon, es provaran els procediments de comandament i control que s'usarien en una possible guerra contra l'Iraq.

L'exercici es dirigirà des de la base As Sayliyah, a Qatar, i al costat de Frank estaran uns 750 comandaments del Comandament Central, que té la seva seu a Florida, i que inclou l'est d'Àfrica, el Pròxim Orient, el Golf Pèrsic i el sud d'Àsia fins a Turkmenistan.

El diari The New York Times va informar ahir que Estats Units encara no ha demanat formalment a Qatar el permís per dirigir des d'As Sayliyah una campanya contra l'Iraq i que, per ara, «la versió oficial és que els EUA simplement estan millorant la seva preparació militar a la regió».

As Sayliyah cobreix 105 hectàrees i es troba al sud de Doha, la capital qatarí. Els treballs es van completar l'agost amb un cost de 100 milions de dòlars a la base, que comprèn 20 hangars amb aire condicionat en els quals es guarden cents de tancs M1, vehicles de combat Bradley i altres vehicles blindats.

La despesa en aquella base i al desplaçament creixent de forces dels Estats Units que van a la regió del Golf Pèrsic a maniobres és part del debat a Washington sobre el cost que tindria una guerra i qui el pagarà.

Durant la Guerra del Golf, el 1991, els Estats Units van liderar una àmplia coalició internacional no solament militar, sinó també de finançament, de nombrosos aliats. El cost total d'aquella guerra va ser d'uns 80.000 milions de dòlars, però, gràcies a les contribucions dels aliats de Washington, la factura final per als contribuents dels EUA va ser d'uns 7.000 milions de dòlars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris