nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Els inspectors de Nacions Unides visiten primers llocs considerats «sensibles» a l'Iraq

Examinaren la fàbrica Mare de totes les Batalles i es presentaren per sorpresa a una base militar

La fàbrica militar Mare de totes les Batalles, batejada amb un simbòlic nom que recorda la guerra del Golf de 1991, va ser ahir el primer objectiu sensible visitat pels inspectors de l'ONU, que també van examinar per sorpresa una base militar. Els experts internacionals en desarmament van arribar a l'esmentada fàbrica, suposadament per sorpresa, encara que pel que sembla la plantilla estava avisada i els esperaven.

«Els inspectors van sortir aquest matí a llocs sense anunciar, alguns d'ells considerats molt sensibles, però si els iraquians són capaços d'avisar, això és una cosa que no podem controlar», es va queixar el portaveu dels inspectors a Bagdad, Yashuhiro Ueki.

Husein Atiya Hamuda, director de la fàbrica Mare de totes les Batalles, que va ser intensament bombardejada el desembre 1998, després de la sortida dels inspectors de Bagdad, va reconèixer, per la seva part, que va ser informat de la visita pels oficials d'enllaç iraquianes una hora abans que els experts arribassin.

Tanmateix, fonts de l'ONU han revelat que l'equip d'experts desconfia de l'hotel Canal, la seva caserna general, i ha sol·licitat material especial per detectar aparells elèctrics de comunicació i espionatge. En la Madre de totes les Batalles, una fàbrica pertanyent a la Comissió Militar d'Industrialització, dependent de l'Estat i encarregada del desenvolupament armamentístic d'Iraq, els experts van treballar durant tres hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris