cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Els incidents obliguen a suspendre el judici contra Barguthi a Israel

Familiars de les víctimes s'enfrontaren a seguidors del líder d'Al Fatah

El judici al secretari general d'Al Fatah a Cisjordània i un dels principals líders de l'Intifada, Marwan Barghuti, quedà ajornat ahir fins a finals de novembre, després d'una sessió plena de disturbis en la qual alguns familiars de les víctimes dels atemptats suposadament ordenats per Barghuti arribaren a les mans amb els seguidors d'aquest. El processament judicial de Marwan Barghuti, al qui els serveis de seguretat israelians responsabilitzen d'haver ordenat o organitzat diversos atemptats, en què haurien mort almenys 26 ciutadans israelians, va tornar a convertir-se en escenari de la polèmica i, en aquest cas, també de la violència.

Malgrat el fet que l'entrada a la sala del judici havia estat restringida parcialment, tant al públic com als mitjans de comunicació per reduir la tensió i prevenir els possibles disturbis, alguns familiars de víctimes del terrorisme van començar a increpar els seguidors de Barghuti, fet que va provocar diverses baralles que van ser mal controlades per les forces de seguretat. El propi Barghuti va encendre els ànims en entrar a la sala cridant «sortirem victoriosos de la Intifada». A partir d'aquí, el seu equip d'advocats defensors i la fiscal, Debora Chen, van presentar els seus arguments jurídics a favor i en contra de Barghuti, respectivament.

Un assessor legal de l'Autoritat Nacional Palestina, Michel Tarazi, va distribuir un document en el qual la defensa de Barghuti acusa el Govern israelià de la suposada violació de diversos tractats i convencions internacionals entre ells l'IV Convenció de Ginebra. Segons l'esmentat document, durant els 35 anys de l'ocupació militar de Cisjordània, la Franja de Gaza i Jerusalemn Oriental, Israel hauria incorregut en «crims de guerra, crims contra la Humanitat, destrucció d'habitatges particulars, confiscació de l'aigua, tortura i negació del dret a rebre assistència mèdica».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris