cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Arafat serà el president de l'ANP fins a la creació de l'Estat palestí

El comitè central d'Al Fatah ha decidit mantenir-lo en el càrrec

El president Iasser Arafat ha obtingut una important victòria en neutralitzar els seus opositors al Comitè Central d'Al Fatah, que han ajornat la designació d'un primer ministre fins després de la creació d'un Estat independent. El nomenament d'un responsable de l'Executiu es farà només després de la creació d'un Estat palestí a Cisjordània, Gaza i Jerusalem oriental, va informar a la premsa la ministra d'Assumptes Socials de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Intizar al Uazir (Um Yihad). Al Fatah és el principal moviment dels vuit que conformen la coalició de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OAP).

Fonts polítiques partidàries a l'ANP, interpretaven la decisió com una «derrota» per al secretari del Comitè Executiu de l'OAP, Mahmud Abas (Abu Mazen), qui era candidat per al lloc de primer ministre al costat d'Arafat amb el suport d'un grup de diputats d'Al Fatah a la Cambra Legislativa. «Abu Mazen», considerat un dels possibles successors d'Arafat, i vist a Israel com un polític moderat, va criticar aquesta setmana a l'alçament armat o Intifada contra l'ocupació d'aquest país a Cisjordània i Gaza, en considerar-ho «un error que va causar la destrucció al poble palestí».

Aquesta és una opinió compartida pel ministre de l'Interior palestí, Abdel Razek al Yehie, i pel president de la Cambra Legislativa, Ahmed Qurea (Abu Alá), qui va fer una crida a «reflexionar» sobre la Intifada en complir-se el seu segon aniversari el passat 28 de setembre. La decisió del Comitè d'Al Fatah és vista, també, com un revés per a Israel i els Estats Units, que descarten com «irrellevant» Arafat, i advoquen per un canvi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris