cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Optimisme a la reunió entre l'Iraq i l'ONU pel retorn dels inspectors

La trobada és la darrera oportunitat de Bagdad per evitar un atac

Sense resultats tangibles, però amb optimisme acabà ahir a Viena la primera sessió de les converses per ultimar els detalls del retorn a l'Iraq dels inspectors de desarmament de l'ONU, reunió considerada com l'última oportunitat per a Bagdad d'evitar un atac militar.

A la seu vienesa de l'ONU es van reunir ahir amb les seves respectives delegacions Hans Blix, cap de la Comissió de l'ONU per a la Verificació, Inspecció i Vigilància (UNMOVIC); Mohamed El Baradei, director general de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA), i Amir Al Sadi, subsecretari d'Industrialització Militar d'Iraq.

Després de cinc hores de converses, Blix va dir, amb visible optimisme, que els negociadors «han completat una primera lectura de tots els temes que s'havien detectat en el passat». «Continuarem demà i al final de la sessió podrem dir alguna cosa més que ara», va afegir el funcionari de l'ONU. «Ahir es va tractar de tot. (Els iraquians) estan cooperant en les converses, tal com estava previst», va manifestar Blix, qui va confirmar que quant a la tramesa dels inspectors a l'Iraq, la data del 15 d'octubre segueix sobre el tapet.

«L'octubre continua sent el nostre objectiu», va assegurar l'expert de l'ONU, qui va reiterar que l'ambient en les converses continua sent «professional». «Demà farem la segona lectura dels temes i dijous informaré el Consell de Seguretat (de l'ONU) sobre els resultats d'aquestes converses», va afirmar Blix davant dels periodistes. D'altra banda, El Baradei també va confirmar que s'ha avançat bastant en aquesta primera trobada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris