lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Alerta màxima als Estats Units per por de nous atemptats els propers dies

L'Exèrcit nord-americà continua intensificant els bombardeigs sobre territori afganès

41210

La situació dels petits refugiats afganesos és cada cop més precària.

Els bombardeigs sobre Afganistan s'intensificaren ahir mentre els Estats Units es preparen per a nous atemptats terroristes aquesta setmana. El fiscal general nord-americà, John Ashcroft, i el director general de l'FBI, Robert Mueller, varen anunciar la matinada d'ahir que existeixen proves suficients que apunten a què Estats Units o interessos nord-americans en tot el món podrien tornar a ser blanc d'un atemptat terrorista aquesta mateixa setmana. Ashcroft manifestà que s'ha pres la decisió de compartir aquesta informació amb el poble nord-americà perquè es tracta d'una amenaça «creïble» i perquè la societat nord-americana sabrà respondre a aquest anunci i cooperar amb les autoritats.

Quant als possibles objectius o mètodes, Mueller va aclarir que existeixen proves suficients per creure que es tracta d'una amenaça real, encara que no va indicar detalls específics sobre possibles blancs o mètodes. Per la seva banda, Ashcroft va agregar que el país continua en estat de màxima alerta i que davant aquesta nova amenaça han estat cridades més de 18.000 persones dels diferents cossos de seguretat al país per vetllar per la seguretat dels nord-americans i els seus interessos. Mueller i Ashcroft van fer aquestes declaracions durant el transcurs d'una roda de premsa celebrada a Washington.

Quant a si aquest avís podria contribuir a causar el pànic entre la població, Ashcroft va dir que el poble nord-americà sabrà «acomodar-se» a aquesta situació, i que les proves que tenen sobre la taula obliguen a compartir la informació perquè els ciutadans estiguin alerta i denunciïn situacions o a persones sospitoses com ho han fet fins ara, doncs es necessita la seva cooperació. Mentrestant, el vicepresident dels EUA, Richard Cheney, fou traslladat a un lloc segur i secret davant aquestes noves amenaces, va dir Ari Fleischer, portaveu de la Casa Blanca. Fleischer indicà que Cheney fou traslladat a aquest lloc segur poc després de l'anunci d'Ashcroft.

Respecte a la campanya militar, després de més de 24 hores de pausa, els avions nord-americans reprengueren ahir els seus bombardeigs sobre Kabul, Kandahar, feu dels talibans al sud-est d'Afganistan, i Mazar-i-Sharif, la ciutat que l'oposició afganesa tracta de conquistar, segons diverses fonts. Els aparells nord-americans atacaren en diverses onades sucessives el front situat al nord-est de Kabul, llançant almenys una desena de bombes de forta potència sobre posicions talibanes que havien estat atacades per primera vegada 48 hores abans. El primer bombardeig sobre Kabul des de diumenge passat destruí un dipòsit d'aigua a Veni Hihar, un poble situat a vuit quilòmetres del centre de la capital, va dir Abdul Wakil Omari, director adjunt de Bajtar, l'agència oficial dels talibans.

Iraq  
El fill gran del president iraquià Saddam Hussein, Udai, indicà en un article publicat ahir que els EUA atacaran l'Iraq abans del Ramadà, el mes del dijuni musulmà que enguany comença a mitjans novembre. «Suspendran les operacions a Afganistan a causa de l'hivern i llançaran una nova agressió contra l'Iraq abans del ramadà», escrigué Udai Saddam Hussein en el seu diari «Babel», utilitzant el pseudònim Abdala Mohamed Al-Saqr.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris