muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

S'obren les converses sobre el canvi climàtic amb l'absència dels EUA

Les converses de les Nacions Unides per assolir un acord final sobre un tractat del canvi climàtic s'obriren ahir al Marroc amb l'absència del més contaminant dels països del món, Estats Units. En la reunió, en què hi participen 180 països, s'intentaran plasmar en un detallat «protocol» els principis adoptats a Bonn el juliol per reduir significativament en la pròxima dècada les emissions de gasos tipus hivernacle, responsables de l'encalentiment de l'atmosfera terrestre.

El tractat, conegut com a Protocol de Kyoto per la ciutat japonesa en què es plasmà el 1997, ha de ser ratificat per una majoria de les nacions industrialitzades responsables de l'encalentiment perquè entri en vigor. Ara es pretén retallar per al 2012 les emissions de gasos contaminants en una mitjana del cinc per cent per davall dels nivells de 1990.

En absència dels EUA, el suport dels països de la UE i Rússia s'ha convertit en una qüestió clau per garantir l'èxit. El tractat serà obligatori si és ratificat per 55 països responsables del 55 per cent de les emissions el 1990. Rússia en produí devers el 17 per cent fa 11 anys. Fins ara, 40 nacions han ratificat el tractat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris