algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'àntrax força el Suprem a deixar la seva seu per primer cop des de 1935

Es confirma la presència d'espores al Tribunal i a altres edificis del Govern

Les proves de detecció d'espores d'àntrax realitzades ahir en el Tribunal Suprem dels EUA varen donar positiu únicament en la seva oficina de correus, però l'edifici continuarà tancat fins avui, va dir ahir la portaveu de la institució. «Els resultats foren negatius excepte per a un àrea en l'oficina de correus que se situa en el soterrani de l'edifici», va dir Kathy Arberg, portaveu del Tribunal Suprem dels Estats Units. En aquest edifici, pròxim a les instal·lacions del Congrés dels Estats Units en les quals també s'han donat presència d'aquest agent biològic, es va descobrir àntrax o carboncle en el sistema de ventilació i en l'oficina d'inspecció de correus.

Aquest descobriment ha fet que, per primera vegada des que el 1935 es va inaugurar l'edifici, els magistrats del Tribunal Suprem dels Estats Units s'hagin hagut de reunir en un lloc diferent. El president d'aquest alt tribunal, William Renhquist, va explicar que era la primera vegada que ocorria una cosa així i que els magistrats celebraran les seves deliberacions en una sala d'un tribunal federal pròxim. Arberg va afegir que durant la jornada d'ahir es realitzaran més proves en l'edifici.

Per la seva part, el doctor John Eisold, qui s'ocupa dels serveis mèdics del Capitoli, va dir que «la bona notícia és que totes les proves nasals realitzades han donat negatiu». Eisold va afegir que s'ha sotmès a aquestes proves a unas 400 persones en el Tribunal Suprem. Fins al moment, tres persones han mort en els Estats Units per carboncle, mentre que cinc més estan malaltes per inhalació d'aquest bacteri, i sis més d'àntrax cutani.

Altrament, el ministre de Sanitat nord-americà, Tommy Thompson, anuncià ahir la troballa, durant el cap de setmana passat, d'espores del bacteri del carboncle en un edifici del Departament de Sanitat. Igualment, el Departament de Justícia de Washington confirmà la troballa d'espores de carboncle en un centre postal del departament a Landover, a Maryland, inclosa l'oficina del ministre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris