algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Bush firma la nova Llei antiterrorista que dóna plens poders a la Policia

El president dels EUA, George W. Bush, firmà ahir la nova llei antiterrorista, que atorga al Govern poders fins ara impensables, i la considerà «una passa essencial per derrotar el terrorisme». La firma l'estampà en una cerimònia especial organitzada per la Casa Blanca per destacar la importàcia de la mesura, que amplia els poders d'investigació i vigilància de converses telefòniques i comunicacions electròniques. La llei, criticada per organitzacions de drets civils, té el suport quasi unànime de les dues cambres del Congrés, ofereix un compromís «equilibrat» entre les mesures policíaques i judicials i el respecte als drets fonamentals, segons Bush.

El president nord-americà considerà que la llei ofereix «noves eines» per combatre el terrorisme, que opera amb tecnologies altament sofisticades». Bush recordà especialment la continuació de l'amenaça del carboncle, els casos del qual es continuen estenent, mentre es manté el risc de nous atemptats, per la qual cosa les autoritats faran ús immediat de la llei.

«Aquest govern aplicarà aquesta llei amb tota la urgència d'una nació en guerra», avisà el president. La nova llei ofereix poders especials a les autoritats federals per a la realització d'escoltes telefòniques i la vigilància de les comunicacions electròniques, però aquestes provisions podrien caducar en quatre anys. També augmenta el tipus de delictes que es consideren terrorisme i endureix les penes per la seva comissió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris