muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Londres mobilitzarà soldats per a les operacions terrestres

Gairebé tres setmanes després de l'inici dels atacs aeris contra l'Afganistan, el Regne Unit, el principal aliat dels Estats Units en l'operació, anuncià ahir la mobilització de diversos centenars de soldats de la Marina per dur a terme operacions terrestres. En total, devers 4.200 militars britànics de les Forces Armades, entre ells 200 comandos dels Royal Marines "infanteria de marina", romandran en la regió del Golf, on estan duent a terme importants maniobres amb les forces d'Oman.

En un missatge dirigit principalment a les Forces Armades britàniques, el primer ministre britànic, Tony Blair, considerà que la participació de Londres en una intervenció terrestre a l'Afganistan té com a objectiu impedir als terroristes adquirir noves armes, incloses les nuclears, i defensar els valors del món lliure. «Crec que és un combat que ha de ser duit a terme pel que està en joc en l'àmbit mundial», declarà el cap del Govern a la ràdio de les Forces Armades britàniques. «És una batalla que hem d'emprendre per la defensa dels valors de la civilització i del món lliure».

Fins ara, la col·laboració britànica es limitava, a més de la presència sobre el terreny dels comandos d'elit (SAS), a un submarí amb equip de míssils de creuer, avions cisterna encarregats de subministrar carburant als caces nord-americans i diversos avions de reconeixement. Quant a Rússia, materialitzà el suport a l'Aliança del Nord enviant 40 tanc T-55 i 100 carros blindats més amb el fi d'ajudar l'oposició afganesa en els seus combats contra els taliban, segons informa la CNN.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris