muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Extreuen tres dels cadàvers de la tripulació del submarí «Kursk»

Els cossos eren als compartiments de la popa, segons els experts

Els experts de la brigada d'investigadors de la Fiscalia Militar, equipats amb màscares d'oxigen i vestits especials, aconseguiren extreure ahir tres cossos dels membres de la tripulació del «Kursk», que havien descansat al fons del mar de Barents durant poc més d'un any. Segons va anunciar el fiscal general de Rússia, Vladimir Ustinov, els cossos estaven a l'interior dels compartiments de popa, on els investigadors de la fiscalia i metges forenses hi aconseguiren entrar el dijous.

Amb aquests ja són 15 els cadàvers rescatats de l'interior del «Kursk», ja que el passat mes de novembre els equips de submarinistes aconseguiren recuperar els cossos de 12 dels 118 mariners que moriren en el naufragi del submarí, ocorregut el dia 12 d'agost de l'any 2000 a la mar de Barents. Per altra banda, les mostres d'aigua i aire extretes del compartiment on hi ha els dos reactors nuclears del «Kursk» no registraren ahir contaminació radioactiva, segons digué el portaveu de l'Armada russa, Vladimir Navrotski.

Segons explicà, els experts militars en contaminació química i nuclear feren diverses perforacions al casc del submarí al nivell del sisè compartiment i arran d'aquelles es va comprovar que «el nivell de radioactivitat d'aquestes mostres es correspon amb els valors normals i no hi ha contaminació». En aquest sentit, després de la tragèdia del dia 12 d'agost de l'any passat, els sistemes de seguretat del «Kursk» aconseguiren apagar els reactors nuclears, amb la qual cosa es va evitar una tragèdia de major envergadura.

El submarí estava equipat amb dos reactors del tipus OK-650, amb capacitat de transmetre una potència mecànica equivalent a 100.000 cavalls de força. Segons experts russos, durant el reflotament del submarí del fons del mar de Barents, el passat dia 8, i el seu trasllat a l'astiller Roslaikovo no s'ha registrat cap contaminació radioactiva. Posteriorment, el submarí serà duit a un altre dic sec, on, després de treure-li el combustible, serà desguaçat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris