algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Bin Laden comprà per 3.500 dòlars fa tres anys espores del bacteri d'àntrax

Els bacils de carboncle descoberts als EUA provenen del mateix cep i són molt purs

Osama Bin Laden comprà espores d'àntrax fa aproximadament tres anys, segons va confessar un dels seus lloctinents esmentat pel diari londinenc The Mirror d'ahir. Fins ara, i tot i que les sospites recauen sobre Bin Laden, els científics nord-americans no han aconseguit identificar l'origen de les cartes infectades amb carboncle. Des de la presó, Ahmad Ibrahim al-Najjar, alt dirigent de l'organització Al Qaeda, indicà a The Mirror que Bin Laden pagà 3.500 dòlars (650 mil pessetes) per comprar el bacteri del carboncle per mitjà d'un grup islàmic indonesi. També adquirí per 1'3 milions de pessetes cultius de colibacil i de salmonel·la, altres agents patògens.

D'altra banda, ahir es descartà que dos nins, hospitalitzats sota tractament per possible exposició a l'àntrax, estiguessin infectats pel carboncle. Però sí que es confirmà el tractament per a una periodista acreditada en el Congrés que emmalaltí després de la tramesa d'una carta contaminada amb el bacteri a principi d'octubre. La periodista, que no ha estat identificada, era a l'edifici Hart del Senat quan s'obrí una carta contaminada amb àntrax enviada al líder de la majoria demòcrata en la Cambra Alta, Thomas Daschle.

Mentrestant, ahir es va conèixer que les espores de bacil d'àntrax descobertes als Estats Units provenen totes del mateixa cep, estan concentrades i són molt pures, segons declarà ahir un alt càrrec militar nord-americà. El demòcrata Thomas Daschle va afirmar que la modalitat d'àntrax que va rebre només es troba als Estats Units, a Rússia i a l'Iraq, però els investigadors no descarten que els atacs provenguin dels mateixos Estats Units, i no de països estrangers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris