muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El xoc frontal de dos camions provoca almenys 10 morts en un túnel suís

A conseqüència de l'impacte es produí un incendi que s'estengué al llarg de 300 metres

Almenys deu persones varen morir ahir a conseqüència de l'accident que tingué lloc al túnel de Gothard (sud de Suïssa), on dos camions toparen frontalment i produïren un incendi que s'estengué al llarg de 300 metres, segons les darreres dades facilitades per la Policia. Una de les víctimes mortals és un dels conductors dels camions. El cap de la Policia cantonal de Tesino, Decio Cavallini, explicà en roda de premsa que el nombre de víctimes mortals podria augmentar al llarg del dia d'avui o, fins i tot, més endavant.

El sinistre tingué lloc a les 9.45 del dematí (hora local), a un quilòmetre de la sortida sud del túnel, és a dir, a la part de Tesino. Un dels dos camions transportava pneumàtics que després del xoc s'incendiaren fent que un núvol de fum tòxic es propagàs ràpidament per tot el túnel, que té una longitud de 16'5 quilòmetres.

En aquest sentit, la Policia demanà als habitants d'Airolo, localitat propera al lloc on es produí el sinistre, que es tancassin a casa per evitar inhalar els gasos tòxics que sortien del túnel i també els instaren a tancar portes i finestres fins a nou avís.

A part del conductor, que morí a causa de l'accident, la majoria de víctimes moriren per asfixia en l'intent de fugir cap a la sortida nord, mentre que no tots els cotxes que es dirigiren cap a la boca sud varen poder arribar-hi. No obstant això, la majoria de persones que es trobaven a l'interior dels seus vehicles varen aconseguir sortir del túnel, bé donant mitja volta amb el cotxe, bé abandonant els vehicles i caminant per la galeria de seguretat, paral·lela al túnel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris