algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Tots els carters de Washington passaran revisions per l'àntrax

Una treballadora de correus de Nova Jersey donà ahir positiu al carboncle pulmonar

La confirmació que dos carters de Washington moriren en les darreres hores víctimes de carboncle pulmonar, va fer que ahir les autoritats ordenassin realitzar anàlisis als més de 3.400 treballadors de correus de la capital dels EUA. Tots seran analitzats per determinar si han estat exposats al bacteri de l'àntrax i, segons el batle, Anthony Williams, els que ho necessitin començaran a prendre antibiòtics en les pròximes 72 hores. Williams també indicà que l'oficina de correus de Brentwood, on treballaven els dos morts i on es manejà la carta dirigida al líder demòcrata del Senat, Tom Daschle, que contenia àntrax de molt bona qualitat, ha donat positiu a les proves. El bacteri que es trobà en el sobre enviat a l'oficina de Daschle era de «grau bèl·lic», és a dir amb «moltes» espores a un nivell tan fi com el que és necessari per a l'ús del bacteri com a arma biològica.

L'oficina de Brentwood, on treballen 2.000 carters, ha estat clausurada fins que es pugui netejar completament. La decisió de tancar Brentwood i generalitzar les proves a tots els carters ha tranquil·litzat en part els treballadors de correus, que, això no obstant, estan molests per la lentitud amb què han actuat les autoritats. Els carters contraposen la rapidesa amb què es feren les proves al Capitoli "on arribà la carta contaminada" i els cinc dies que passaren, en canvi, fins que es començaren a efectuar tests als treballadors de correus de Brentwood.

A més de les dues víctimes mortals, el batle de Washington indicà que almenys quatre persones més presenten clars símptomes de patir carboncle pulmonar i que 12 més tenen símptomes «lleugers» de la malaltia. Ahir també es va saber que una treballadora de correus de Nova Jersey ha donat positiu al test de carboncle pulmonar, la més greu de les varietats d'aquesta malaltia. Amb els dos casos confirmats ahir, ja són tres les morts registrades als EUA per infecció d'àntrax, i diverses desenes de persones prenen antibiòtics per haver estat exposades al bacteri.

Altrament, la Casa Blanca va admetre que s'han trobat cultius d'àntrax a l'oficina de correus que gestiona les seves trameses postals. El portaveu de la Casa Blanca, Ari Fleischer, digué que les anàlisis efectuades a les instal·lacions de la base militar de Bollings (Washington), a diversos quilòmetres de la residència presidencial, donaren «possitiu». Finalment, el Ministeri de Defensa de l'Uzbekistan anuncià ahir que els EUA ajudaran a netejar el major cementiri mundial d'espores d'àntrax en una illa de la mar d'Aral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris