lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Washington confirma dues noves morts per l'àntrax

Ja són tres les víctimes mortals aquest mes per carboncle

El Govern nord-americà va dir ahir que l'àntrax és la causa més probable de la mort de dos carters a Washington, encara que, de moment, no s'ha determinat amb absoluta seguretat. Tom Ridge, responsable de l'Oficina de Seguretat del Territori Nacional, dependent de la Casa Blanca, destacà ahir en roda de premsa que allò més probable és que ambdós carters «hagin mort a causa de l'àntrax». Un dels carters morí la nit de diumenge a l'hospital Greater Southeast i l'altre morí a primera hora d'ahir a l'hospital Southern Maryland, i ambdós compartien els mateixos símptomes. Si es confirma aquest extrem, ja serien tres les morts produïdes als Estats Units aquest mes a causa de la malaltia del carboncle, creada per l'àntrax, bacteri que pot ser utilitzat com a arma del terrorisme biològic.

Un segon cas d'àntrax pulmonar fou confirmat ahir en un treballador de l'oficina postal de Brentwood, al nord-est de Washington, segons informà el cap de Salut Municipal, Ivan Walks. En aquesta oficina postal, on treballaven els dos carters que han mort, s'estan realitzant proves a devers 2.000 carters, per la possibilitat que hagin contret el bacteri letal o hi hagin estat exposats. En una conferència de premsa a la Casa Blanca, Tom Ridge va dir que, en principi, tot això podria haver estat causat per una sola carta amb àntrax, que «podria haver contaminar tot el sistema».

John Potter, director del servei de Correus dels Estats Units, ressaltà que de moment no existeix una confirmació oficial, però es mostrà molt afectat per la possibilitat que els seus dos companys hagin mort per «un acte terrorista». «Existeix una forta sospita que han mort a causa de l'àntrax», assenyalà Potter, que destacà que no s'interromprà el servei de correus per aquesta amenaça.

Nou empleats més de la mateixa oficina postal estan en observació, perquè tenen símptomes semblants als de l'àntrax pulmonar, que es produeix per inhalació. L'altre empleat de la mateixa oficina postal infectat amb el bacteri, Leroy Richmond, de 57 anys, continua hospitalitzat i en estat greu. Els investigadors nord-americans estan realitzant proves per determinar la causa de la mort dels dos carters, una de les quals es podria conèixer en poques hores, segons explicà Tom Ridge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris