algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La CIA va rebre l'ordre del president Bush d'acabar com fos amb Bin Laden

Tot i això, Washington confirma que les tropes intentaran capturar-lo amb vida

El president nord-americà, George W. Bush, va signar el mes passat una ordre per la qual comminava l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) a utilitzar força letal per acabar amb Ossama Bin Laden i la seva xarxa internacional terrorista, Al Qaeda, segons informaren oficials governamentals citats pel Washington Post. El president també autoritzà la despesa de més de mil milions de dòlars (uns 185.000 milions de pessetes) per a la guerra de la CIA contra el terrorisme. La majoria d'aquest doblers estaran destinats a operacions encobertes. Els oficials van afirmar que hi haurà una coordinació «sense precedents» entre la CIA, els comandos i altres unitats militars, i que el president, a través del seu gabinet de guerra, ha demanat a les unitats militars que aprofitin al màxim les tasques d'intel·ligència de la CIA.

Seguint aquesta ordre de Bush, l'Agència atacarà les comunicacions de Bin Laden, els seus sistemes de seguretat i la seva infraestructura. A més, aquestes fonts governamentals, sempre segons el Washington Post, declararen que els serveis d'intel·ligència nord-americans han identificat noves i importants debilitats específiques en l'organització de Bin Laden, que no són de domini públic i que seran aprofitades per realitzar les operacions encobertes.

«Ens hem tret els guants. El president ha donat llum verda a l'agència per fer el que sigui necessari. Operacions letals que eren inimaginables abans de l'11 de setembre estan ara autoritzades», declarà un d'aquests responsables, que volgué conservar l'anonimat. Les operacions encobertes de la CIA són una part fonamental de l'ofensiva del president George W. Bush contra el terrorisme, però l'agència també té un paper fonamental en la lluita contra nous atacs terroristes. Per la seva banda, el cap de l'Estat Major conjunt, el general Richard Meyers, va dir que les tropes dels Estats Units intentaran capturar Ossama Bin Laden «viu» si és possible, però assenyalà que «les bales xiularan» si no s'entrega.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris