muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Les anàlisis revelen l'existència d'àntrax a la Cambra de Representants dels EUA

El bacteri s'ha localitzat a l'edifici en què es procedeix a processar el correu

Els investigadors han trobat en una oficina de la Cambra de Representants del Congrés dels EUA evidències de la presència d'àntrax, segons informaren fonts de la Cambra Baixa. La presència del bacteri, localitzat a l'edifici de l'Oficina Ford, que es dedica a processar el correu de la Cambra Baixa, s'ha confirmat després que dilluns passat es trobàs un sobre contaminat amb àntrax a les oficines del líder de la majoria demòcrata al Senat, Tom Daschle.

La Cambra de Representants està tancada des de la nit de dimecres. De moment no s'ha pogut precisar si els bacteris procedeixen d'un enviament postal a aquesta cambra o bé si formen part dels que es trobaren a les oficines del senador Tom Daschle. L'edifici Ford està separat de la Cambra de Representants, de la qual depèn, i forma part del complex de sòbries edificacions que envolten el Congrés nord-americà.

A les oficines de Daschle, almenys 30 persones han resultat exposats als bacteris que s'alliberaren en obrir un sobre dirigit al senador. Després d'analitzar les dependències contigües, també es trobaren espores en altres oficines, però sempre a l'edifici senatorial. L'aparició d'àntrax en una oficina de la Cambra de Representants, de majoria republicana, situa sota l'amenaça del bioterrorisme les dues cambres legislatives.

La troballa es va produir mentre es desenvolupava una àmplia investigació, tant al Senat com a la Cambra de Representants, també coneguda com «House», per descontaminar les zones afectades del Senat i confirmar que no existien més focus bacterians. Centenars d'agents de la Policia del Congrés i investigadors del Centre per al Control de les Malalties, equipats amb vestits aïllants especials, han procedit al control i descontaminació des de dimecres passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris