algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La Unió Europea limita les ajudes a les aerolínies en crisi

Els ministres europeus acorden una forma d'actuar comuna

Les aerolínies europees podran disposar de suports públics per superar la situació de crisi en el transport aeri, però el Consell de Ministres de la UE advertí a Luxemburg que no tolerarà qualsevol tipus d'ajuda. Els ministres de Transport i d'Economia de la Unió Europea (UE) digueren que estan disposats a prestar atenció als problemes que pateix el sector per les conseqüències dels atemptats als EUA, però que les ajudes tindran límits i seran temporals.

La majoria va fer costat a les propostes de la Comissió Europea de concedir només determinats suports i de reforçar la seguretat aèria, segons fonts comunitàries, i coincidí en la interpretació restrictiva de les ajudes al sector, com defensa Brussel·les. Els Quinze prorrogaren l'autorització als estats perquè assumeixin durant trenta dies més els sobrecosts de les assegurances de les aerolínies, justificats per aquestes com a conseqüència dels atemptats de l'11 de setembre.

El president de l'Ecofin, el ministre belga de Finances, Didier Reynders, confirmà la renovació de l'acord, però insistí que els ministres d'Economia volen «tornar com més aviat possible a un model de funcionament normal» del sector del transport aeri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris