algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Pakistan, preocupat per les víctimes civils, demana que s'acabin els atacs

Musharraf aconsella que abans que Bin Laden, es capturi el mulla Omar

El Govern de Pakistan va indicar ahir que aprofitarà l'actual visita del Secretari d'Estado dels Estats Units, Colin Powell, per instar als Estats Units a acabar immediatament amb els bombardeigs a Afganistan, que s'estan cobrant cada vegada més víctimes civils. «La prolongació de les operacions és una preocupació per a nosaltres -va dir ahir el portaveu del ministeri d'Afers Exteriors, Riaz Muhammed Khan- perquè amb la prolongació poden tenir lloc accidents que ocasionin la pèrdua de vides inocents». Pakistan va indicar també que tem que els atacs aeris, a més de produir una ona de refugiats, puguin ajudar a l'Aliança del Nord a prendre Kabul i imposar un govern sense la participació de l'ètnia Paixto.

Powell va arribar ahir a Islamabad per a la seva primera etapa d'una visita en el sud d'Àsia, amb l'objectiu de calmar les tensions entre l'Índia i Pakistan i estudiar les opcions possibles per a Afganistan després del derrocament del regimen taliban. Mentre, ahir es va saber que el president paquistanià, Pervez Musharraf, demanarà aquesta setmana a Washington que es concentri en el líder suprem del régimen taliban, el mulah Mohamed Omar, abans d'ocupar-se de Usama Bin Laden, segons publicava ahir la premsa dels Estats Units. «Atrapau al mulah Omar i Usama ja no podrà actuar. Fugirà», afirmà Musharraf en una entrevista conceduda al diari «Usa Today i a la cadena de televisió CBS.

D'altra banda, el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Riaz Mohammad Jan, apuntà que «els talibán no són terroristes» i en aquest sentit apuntà que Washington «no diu que els talibans siguin terroristes, sinó just que entreguin el milionari saudita Bin Laden».

Actes de violència i vaga general  
Tres persones resultaren ferides ahir en actes de violència relacionats amb els atacs dels EUA i l'arribada del secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell, a Islamabad, mentre que la crida a la vaga general dels partits islàmics era secundada de manera desigual. On més seguiment tingué fou a la ciutat de Quetta, al sud-oest del Pakistan, que quedà pràcticament paralitzada mentre uns 15.000 islàmics radicals es manifestaven contra Powell. «Mort als EUA», cridava la multitud a l'uníson, que agitava banderes dels talibans i reivindicava el seu suport al fonamentalista islàmic Osama bin Laden.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris