nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Alarma als Estats Units en ser ja dotze els casos d'infecció per àntrax

Vuit nous casos de la malalia del carbunc han causat psicosi de bioterrorisme arreu del país

34000

Richard Ashcroft, instà la població a ser prudents amb els sobres estranys.

Els Estats Units viuen una escalada d'alarmisme i de pànic després que es confirmàs que els casos de contagi d'àntrax per exposició al bacteri han afectat vuit persones més en el seu territori. Altres cinc treballadors d'American Media Inc. a Boca Ratón (Florida), i tres a Nova York foren informats ahir de la seva infecció tot i que a nivell institucional es fa una crida a la calma. El batle de Nova York, Rudolph Giuliani, confirmà que tres dels seus ciutadants s'han vist exposats a la malaltia del carbunc a causa de la seva relació amb el sobre que fou remès a la periodista de l'NBC. Aquests nous casos eleven fins a dotze les persones que han resultat contagiades amb les espores d'aquest mortal microorganisme.

Vuit treballadors de l'editora periodística de diaris, la periodista de la cadena de televisió NBC, un agent de policia que traslladà el sobre sospitós i dos tècnics del laboratori on fou duit aquest han donat positiu en les anàlisis que els han estat practicades en les darreres setmanes. Mentrestant, els rastres d'àntrax s'estenen per tres estats "Florida, Nova York i Nevada" duent la por a la població nord-americana davant de la possibilitat que sigui el començament d'una campanya de bioterrorisme contra els Estats Units.

De la seva banda, el sobre que va rebre la periodista de l'NBC Erin O'Connor, de 38 anys, va ser remesa des de Nova Jersey. O'Connor continua estant «en bones condicions de salut» després que divendres passat s'anunciàs que patia carbunc a causa de l'àntrax. O'Connor llençà al fems grans de color marró que anaven dins el sobre infectat. La seu de Microsoft, a Reno (Nevada), va rebre una missiva enviada des de Malàisia que va donar positiu en l'anàlisi bacteriològica que li va ser practicat, tot i que de moment no han transcendit noves infeccions.

Els responsables de l'empresa es negaren a especular sobre la identitat de la persona o grup que envià la carta i es limitaren a indicar que aquesta havia estat duita al Centre de Control de Malalties (CDC) d'Atlanta (Geòrgia), que advertí la població que no manipulàs sobres o paquets sospitosos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris