algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Bush: «Els objectius de la primera fase de bombardeigs ja s'han aconseguit»

Diu que han aconseguit tallar les xarxes de suport a Bin Laden

El president nord-americà, George W. Bush, afirmà ahir que s'han aconseguit els objectius de la primera fase de bombardeigs contra l'Afganistan. «Hem debilitat la força militar dels talibans. I hem paralitzat les defenses aèries dels talibans», explicà el mandatari en el discurs radiofònic dels dissabtes, al temps que explicà que s'havia aconseguit tallar les xarxes de suport al militant d'origen saudita Osama Bin Laden.

Bush indicà també que «usarem aquest domini per assegurar que els terroristes ja no puguin utilitzar lliurement l'Afganistan com a base d'operacions». I en aquest context, apuntà que els «nostres homes i dones d'uniforme estan complint com sempre han fet, amb destresa i coratge». De la mateixa manera, subratllà que la millor defensa contra el terrorisme és «una forta ofensiva» contra els terroristes d'Osama Bin Laden, alhora que s'implementen «accions addicionals per enfortir» la protecció a l'interior dels Estats Units contra el terrorisme.

Bush tornà a advertir els nord-americans que estiguin preparats per una campanya que durarà mesos o fins i tot anys. «El nostre enemic ... s'amaga dels nostres soldats», digué. «Però estam fent un esforç decidit per descobrir els seus amagatalls». «La millor defensa contra el terrorisme és una forta ofensiva contra els terroristes. El treball continua», afegí.

Bush no volgué revelar en què consistirà la pròxima fase de la campanya nord-americana, però funcionaris de Defensa apuntaren que els militars es preparaven per llançar helicòpters a la caça de guerrillers aliats de Bin Laden. El president nord-americà tornà a demanar a les famílies del país que enviïn un dòlar a la Casa Blanca per a la Fundació Americana de Nins Afganesos, amb la finalitat que la Creu Roja pugui entregar diners als petits afganesos que viuen dins i fora del país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris